Tuesday, November 29, 2011

Skogens gullgave: syltet sopp



Julenummeret av bladet "Matglede!" fra Centra-supermarkedet har en oppskrift på syltet sopp som virker spennende. Kan egne seg som tilbehør til juleposteien eller som en matgave til noen som fortjener det. Noe å bruke sesongens siste traktkantareller til?


Skogens gullgave
2 liter/500 g sopp
1,5 dl olivenolje
5 hvitløksfedd delt i to
5 sjalottløk i tykke skiver
1 gulrot i tynne skiver
4 laurbærblad
2 ss grovhakket persille
1 kvast frisk timian
1,5 dl vann
1 dl sukker
1,5 dl hvitvinseddik eller eplesider
salt og hvit pepper


Soppen renses og deles. Freses i panne til alt vannet er fordampet.
Ha olivenolje i en vid gryte og tilsett soppen når oljen begynner å ryke.
Fres godt i noen minutter og krydre med salt og pepper.
Soppen trenger litt salt, så ikke vær redd for å bruke en god del.
Ha i sukker og eddik.
Kok videre med lokk på svak varme i 10 minutter.
Ha på glass.

No comments:

Post a Comment