Heksegryten
Marmeladen
Min variant av Inger-Lise Østmoes oppskrift
Traktkantarellmarmelade
800 g ferske traktkantareller (og/eller kantareller)
1 løk
1 gulerot
8 steinfrie svisker (du kan evt bruke aprikoser, rosiner o.l.)
1 ss rosepepper
1 ss pepper
1 ts cayenne (jeg brukte røkt spansk paprikapulver)
1 ss fersk ingefær
1 kanelstang
4 kardemommefrø
4 hele nellikker
1 laurbærblad
1 ss revet pepperrot
1 ts soppekstrakt
2 ts salt
Lake:
0,4 liter vann
0,25 liter eddik 12%
325 g farin
12% eddik lages slik: 1 del 35 %
eddikessens blandes med 3,7 deler vann
Soppen renses og kokes noen
minutter. Hell av kokevannet. (Tørket sopp legges i en liter vann og varmes
opp, kokes noen minutter - kast vannet). Klem ut vann av soppen og del den
grovt. Kok opp laken under omrøring til den blir klar og seig.
Løken skjæres i små biter.
Pepperrot og ingefær rives. Sopp, svisker, løk og det øvrige has i laken. Kokes
1,5 time på svak varme til en seig konsistens. Helles på varme, rene glass.
Lagres kjølig. Holdbarhet minst
ett år.
*Har du bare tørket traktkantareller? Har lest et sted at tørking minsker vekten med ca 90%.
No comments:
Post a Comment