Jeg brukte fru Matsprells oppskrift som vi fikk
50 g tørket sopp ble knust i en morter
I tillegg til 2 dl sukker, 2 dl fløte, 2 ss glukose og 50 g tørket sopp
hadde jeg 50 g smør oppi en gryte med tykk bunn.
Middels varme. Blandingen røres hele tiden.
Jeg brukte et elektronisk steketermometer for å være på den sikre siden.
Da termometeret viste 118 grader (C) var vi ved karamellveiens ende.
Karamellblandingen helles over oppi i et brett dekket med bakepapir.
Klipp/skjær opp karameller før den stivner helt.
Pakk inn med cellofan. Voilà!
Hmm. Kanskje jeg kan bruke tørket steinsopp til soppkaramell?
Og jeg lurer på hvordan tørket shitake smaker i karamell...
Er du for lat til å sette i gang med karamellproduksjon av tørket sopp hjemme
kan du kjøpe kantameller på Bondens Marked.
Men billige er de ikke.
No comments:
Post a Comment