Friday, November 18, 2011

Soppsalt

 På Neslekremlas julemøte fortalte Inger-Lise Østmoe (fru Matsprell) om hvordan hun lager soppsalt. 


Hun bruker ca 30-40 % salt pluss fersk sopp eller 50% salt pluss tørket sopp. 
Det er enklere å bruke ferdig tørket sopp 


Når hun bruker fersk sopp, blander hun grovhakket sopp og grovsalt (fås i 4 kg sekker i de fleste butikker). Blandingen spres utover i en langpanne og varmes på 40-50 grader i ovnen. Det skal røres om iblant. Når blandingen er knusktørr skal den kvernes ellers males. Østmoe anbefaler at man tilsetter noe grønt for fargens og smakens skyld. 


I dag var det soppsaltdagen hjemme!


Man tager tørket italiensk steinsopp som man finner bakerst i skapet. 

Så knuser man noen soppskiver i en morter. 
Tilsett fingersalt. 
                                                            
                                                   Voilà. Steinsoppsalt!


Soppsalt kan man også kjøpe ferdig; saltet blir kvernet akkurat når du trenger det.


Litt googling viser at soppsalt er noe flere har drevet med:



No comments:

Post a Comment