På Neslekremlas julemøte fortalte Inger-Lise Østmoe (fru Matsprell) om hvordan hun lager soppsalt.
Hun bruker ca 30-40 % salt pluss fersk sopp eller 50% salt pluss tørket sopp.
Det er enklere å bruke ferdig tørket sopp
Når hun bruker fersk sopp, blander hun grovhakket sopp og grovsalt (fås i 4 kg sekker i de fleste butikker). Blandingen spres utover i en langpanne og varmes på 40-50 grader i ovnen. Det skal røres om iblant. Når blandingen er knusktørr skal den kvernes ellers males. Østmoe anbefaler at man tilsetter noe grønt for fargens og smakens skyld.
I dag var det soppsaltdagen hjemme!
Man tager tørket italiensk steinsopp som man finner bakerst i skapet.
Hun bruker ca 30-40 % salt pluss fersk sopp eller 50% salt pluss tørket sopp.
Det er enklere å bruke ferdig tørket sopp
Når hun bruker fersk sopp, blander hun grovhakket sopp og grovsalt (fås i 4 kg sekker i de fleste butikker). Blandingen spres utover i en langpanne og varmes på 40-50 grader i ovnen. Det skal røres om iblant. Når blandingen er knusktørr skal den kvernes ellers males. Østmoe anbefaler at man tilsetter noe grønt for fargens og smakens skyld.
I dag var det soppsaltdagen hjemme!
Man tager tørket italiensk steinsopp som man finner bakerst i skapet.
Så knuser man noen soppskiver i en morter.
Tilsett fingersalt.
Tilsett fingersalt.
Voilà. Steinsoppsalt!
Soppsalt kan man også kjøpe ferdig; saltet blir kvernet akkurat når du trenger det.
Litt googling viser at soppsalt er noe flere har drevet med:
- Soppsaltoppskrift med steinsopp, timian, rosa og sort pepper og muskat.
- Bløtkokt egg med soppsalt og trøffelolje. Denne oppskriften inspirerte meg til å lage eggerøre med mitt nye steinsoppsalt og trøffelolje. Det løftet eggerøren til nye høyder.
No comments:
Post a Comment