Når det gjelder tørkemetoder, kan man lufttørke sopp (dette må ta ganske lang tid!) eller steketørke sopp i stekeovnen (30 grader, på bakepapir, med døren på gløtt). Enkelte trær også soppen på tynne snorer og henger dem til tørk i et luftig, stuetemperert rom. Det siste forutsetter at man enten har flere stuer eller synes det er ok å ha besøk til en "sopp-pyntet" stue. Tørking på avispapir på et gulv med varmekabler er også en mulighet.
Men det finnes også noe som heter et elektrisk tørkeapparat (med plast eller stålgitter!). For et par tusenlapper kan man få et system med flere etasjers tørkemuligheter . Det er en typisk dings man ikke tenker man trenger; man finner dem i blader som heter "Nytt og nyttig" o.l. I medlemsbladet til Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening finnes det en trofast annonsør med informasjon om et slikt apparat. ”Soppveteraner” jeg har pratet med forteller stolt at de har et tørkeapparat hjemme.
Jeg tror at jeg holder meg langt under både elektriske tørkeapparater og pulsklokker foreløpig. Lavteknologi har også sin egen sjarm.
No comments:
Post a Comment