Wednesday, October 12, 2011

Gyldne kantarellsupper

Traktkantarell 
Funnel chanterelle

I tillegg til den vanlige traktkantarellsuppen med blåskimmelost kan du prøve dette:

Ivars gulrot traktkantarellsuppe
Sjalottløk
Gulrot
Smør
Traktkantarellstilker (slik at suppen får en flott, gyllen farge)
Buljong
Fløte
Sherry

Traktkantarellhattene kan du spare til noe annet godt. F eks Traktkantarell "knapper" kan du bruke i en omelett. Pent.

Gyllen kantarellsuppe (fra boken "Matsprell i naturens verden" av Inger-Lise Østmoe, Kari Bay Haugen og Anne Siri Brandrud, NRK, 2006)
400-500 g friske, rensede og snittede kantareller (Cantharellus cibarius)
3 revne gulrøtter
1 stor tomat
15 g smør
| liter hønsebuljong
1/2 ts salt
1/4 ts støtt safran eller karri






No comments:

Post a Comment