Thursday, October 13, 2011

Soppdram


Boken "Matsprell i naturens verden" av Inger-Lise Østmoe, Kari Bay HAugen og Anne Siri Brandrud ( NRK Aktivum, 2006) har flere soppdramoppskrifter som virker fristende.


Skogsoppschnapps
500 g kantareller, traktkantareller, gul trompetkantarell eller svart trompetsopp
100 g farin
6-7 dl 60 % sprit
1 laurbærblad
3 pepperkorn 


1. Løs opp sukkeret i vannet og avkjøl.
2. Helle sukkerlaken over i en ren krukke sammen med sopp og krydder.
3. La det står og trekke 7-10 dager før filtrering, men fjern pepper og laurbær etter maks to døgn.
4. Filtrer og hell på flske for lagring.


Kantarelldram
Plukk små, faste og helt perfekte kantareller.
Børst dem grundig rene. Ikke vask.
Legg en raus neve kantareller i en krukke med skrulokk og hell over en halvflaske nøytral vodka. 
Skru lokket ordentlig til.
La stå og trekke på et kjølig sted i 4-5 dager, eller til soppen har lagt seg på bunnen av krukka.
Sil gjennom kaffefilter.
Bør drikkes iskald.


Lag en likør ved å røre inn granskuddsirup, vanlig sukker eller sukkerlake i drammen. Server iskald.

No comments:

Post a Comment